Bruidsfotografie Award | Tussen de beste Bruidsfotografen staan

Bruidsfotografie Award | Tussen de beste Bruidsfotografen staan

wauw, wauw, wauw… Wat een avond was het afgelopen maandag 26 mei. Als je mijn facebookpagina en/of deze blog een beetje volgt wist je waarschijnlijk wel dat ik genomineerd was voor Bruidsfoto Award 2014. Deze award geldt als de belangrijkste bruidsfotografieprijs in Nederland. Het winnen is een erkenning voor kwaliteitsfotografie (woehoeee;)). Mijn nominatie was in de categorie Bruiloft in Beeld, een serie van 4 foto’s uit 1 bruidsreportage.

Bruidsfoto-award-2014-
De genomineerde en winnende serie

Aan het einde van de middag vertrok ik samen met mijn lief naar Kasteel de Wittenburg in Wassenaar. De dresscode was Picture Perfect dus er moest natuurlijk nog heel wat gebeuren op het laatste moment;). Aangekomen op het kasteel was het al druk en zag iedereen er prachtig uit. Heel leuk om steeds meer collega’s te (her)kennen en ze op dit soort dagen weer tegen te komen.

Van tevoren was ik helemaal niet zenuwachtig en keek vooral uit naar een leuke en gezellige avond. Want dat is het bijzondere met deze andere fotografen die aanwezig waren. We kunnen het best goed met elkaar vinden!;)

Alle genomineerden in mijn categorie werden het podium opgeroepen en ineens stond ik daar vooraan! Heel bizar om mijn hart ineens toch heel hard te voelen bonzen. Toen ging alles ging heel snel. Ik hoorde: “in de categorie Bruiloft in Beeld” …. “vakprijs”(of misschien hoorde ik dat wel niet)…”Annelien Nijland”… Ik heb het idee dat ik een paar seconden heel onnozel rond heb gekeken en geen reactie gaf. Op het moment dat ik de lijst in mijn handen kreeg met de oorkonde en mijn naam en foto’s echt zag staan kon ik het wat meer geloven;) Super blij en wat een eer om die te winnen en tussen de beste bruidsfotografen van Nederland op het podium te staan!

Beste-bruidsfotograaf-amsterdam-utrecht
En dit ben ik;) Super blij met de prijs!

Deze prijs is een hele fijne bevestiging dat ik met iets bezig ben waar ik ook goed in ben. Dat is ook een van de fijnste dingen in mijn werk! Toen ik nog met film bezig was, was ik meestal zó niet blij met wat ik maakte. Bij (bruids)fotografie kan ik vaak oprecht zeggen dat ik blij ben met de foto’s. En dat is zo bijzonder fijn:)

Nogmaals dank aan het fantastische bruidspaar Roel en Hanne dat ik hun bruiloft en mensen van wie ze houden vast mocht leggen. Jullie zijn zó leuk en dát is de reden waarom ik deze foto’s kon maken en de foto’s mensen zo aanspreken! :)

Hieronder een filmpje voor een sfeerimpressie van de avond gemaakt door Royal Rushes Weddingclips: