Boedapest en de Kiev88

Meer aandacht en liefde.

Een heerlijke vakantie in Boedapest was de reden om alleen maar analoog te fotograferen. Heerlijk om mijn digitale Nikon even thuis te laten en alleen maar met de Kiev te fotograferen. Ook spannend om ze dan van het lab op te halen en eindelijk het resultaat te kunnen zien…

Het blijft een mysterie…

Bijzonder om te zien is dat alhoewel ik analoog minder foto’s maak, het mooiere foto’s oplevert dan digitaal. Uit de tien digitale en tien analoge foto’s, zou ik ongeveer twee digitale en misschien wel vijf of zes analoge uitkiezen als favoriet! Het blijft een mysterie waarom, maar het wordt wel steeds duidelijker.

Uit de tien digitale en tien analoge foto’s, zou ik ongeveer twee digitale en misschien wel vijf of zes analoge uitkiezen als favoriet!

Het heeft voor een deel te maken met het technische aspect waarbij je meer aandacht en liefde moet geven voor de ontspanknop ingedrukt kan worden. Lichtmeten, doordraaien, controleren of de film goed zit, bedenken waar je op wil meten, wat onder of overbelicht mag zijn. Er is natuurlijk geen manier om direct het resultaat te zien, nadenken is een vereiste. Zoals mijn ouders vroeger zeiden: “eerst nadenken dan doen,” is blijkbaar soms ook goed voor mij;)

Boedapest is een fantastisch mooie stad. Prachtige architectuur en veel geschiedenis. Fijn om hier te dwalen door de straten, uit eten te gaan en de Tokaijwijn te drinken. Ook de badhuizen zijn zeker een aanrader!

Het was heerlijk en ik ben weer klaar voor alle nieuwe opdrachten, de bruiloften en het (nu) heerlijke weer in Nederland!

Hieronder nog een paar foto’s van de Kiev en Boedapest…

Fotograaf Utrecht Analoog

Fotograaf Utrecht Analoog

Fotograaf Utrecht Analoog

Fotograaf Utrecht Analoog

Fotograaf Utrecht Analoog

Fotograaf Utrecht Analoog

Fotograaf Utrecht Analoog