Noorderzon – Vertoning bijzondere locatie Zutphen

logogastinZutphen

Noorderzon in bijzondere kelder.
Mijn eindexamenfilm Noorderzon zal te zien zijn op het achtste huiskamerfestival: Gast in Zutphen. Het bijzondere aan dit festival is dat er voorstelling spelen op locaties waar je normaal niet komt, en locaties die bijdragen aan een bijzondere sfeer. 

Deze sprookjesachtige korte film vol symboliek waaraan ieder zijn eigen invulling kan geven, wordt vertoond in een middeleeuwse kelder en op momenten live begeleid door de celliste Cora Pots.

Kunst en cultuur in meest intieme vorm op de mooiste locaties.
Gast in Zutphen staat voor dans, theater, muziek en poëzie in kleine vorm. Via intieme optredens in huiskamers, torens, kelders of woonschepen maak je op een originele manier kennis met talentvolle kunstenaars in de breedste zin van het woord. En ontdek je meteen de mooiste plekjes van de oude Zutphense binnenstad.

Datum zondag 23 september 2012  Locatie Lange Hofstraat 12

Gast in Zutphen Noorderzon
Artikel Festivalkrant Gast in Zutphen

Noorderzon wordt vertoond in de kelder van:
Een middeleeuwse pand dat in de gemeentelijke archieven voor het eerst genoemd in 1458 en had van 1554 tot 1608 de huisnaam ‘De Engel’ of ‘De Blauwe Engel’ (dat staat nu foutief op een gevelsteen op nr. 8). In tegenstelling tot de zuidelijke buurpanden, die alle in de Tachtigjarige Oorlog werden verwoest en in de jaren 1608-1610 werden herbouwd, overleefde De Blauwe Engel deze oorlog.

Het middeleeuwse pand kreeg in het begin van de 20ste eeuw een geheel nieuwe gevel in art-deco stijl. De grote, middeleeuwse, tongewelfde kelder getuigt ervan dat achter ogenschijnlijk jongere gevels in Zutphen vele eeuwen bouwhistorie schuilgaan.

Kaartjes
Kaarten zijn vanaf 18 augustus hier te bestellen

Meer info op: www.gastinzutphen.nl