10 Favoriete bruidsfoto’s 2013

Vanaf nu ga ik elk jaar terug te kijken. Terugkijken naar de fijne mensen die ik mocht ontmoeten én de mooie foto’s die ik mocht maken. Elk jaar, elke opdracht en elke bruiloft komt met zoveel nieuwe, eigen verhalen. Dat vind ik het bijzondere aan mijn beroep. Natuurlijk gaat elke bruiloft (bijna) volgens de planning. Maar wat de bruiloften juist zo leuk maakt om te fotograferen zijn alle onvoorspelbare momenten en emoties. Dat zijn de dingen die elke bruiloft uniek, en bijzonder maken om te fotograferen.

Nou moet ik wel zeggen dat het ontzettend lastig is om een heel jaar aan bruidsfotografie naar 10 foto’s terug te brengen. Dan gaan er gedachten door mijn hoofd zoals: waar selecteer ik ze op? De eerste foto’s waar ik aan moet denken? Een verhaal? Of soms een foto met een klein moment maar juist bijzonder omdat hij veel gevoel uit straalt? Duidelijk is dat het allemaal zwart-wit foto’s zijn geworden. Vaak maak ik foto’s zwart-wit als er veel emotie in te zien is omdat je dan minder wordt afgeleid door de omgeving en de emotie de hoofdtoon kan voeren.

Boven alles zijn onderstaande foto’s mijn eigen selectie. Er zijn dit jaar heel veel mooie foto’s naar de bruidsparen gegaan. Onderstaande foto’s zijn die waar ik zelf het meest mee heb en ik sla er dan nog heel wat over. De onderstaande foto’s zijn in de stijl die ik mooi vind en waar ik graag meer bruidsfoto’s van zou willen maken. Nooit dezelfde foto, maar foto’s met veel gevoel;) Bij elke foto beschrijf ik waarom de foto mij zo dicht aan mijn hart ligt.

Bruidsreportage_Leiden_trouwreportage_Amersfoort-557

Tijdens de eerste dans van Lotje en Joris speelde de vader van Lotje met zijn band. De dans eindigde met deze spontane en mooie gebeurtenis. Voor mij is dit een prachtig beeld. Het doet me aan veel verhalen denken. Aan vaders, aan Abraham, aan veiligheid en geborgenheid. Ookal zijn ze net getrouwd en kunnen ze het leven zeker weten samen aan, weet ik ook zeker dat ze altijd bij deze man terecht kunnen. Een prachtige vader en twee jonge mensen die door zijn grote, ruwe en geleefde handen worden beschermd.

Award winning photographer Netherlands

Eind 2012 werd ik lid van de Fearless Fotografen en dat voelde als thuiskomen. Ik heb daar heb ik ontzettend veel van geleerd en het zorgde voor veel inspiratie. Kijken naar inspirerende fotografen, lezen over hun ervaringen en zien wat er allemaal nog meer mogelijk is als je je eigen stijl volgt. Een heel bijzondere gebeurtenis van 2013 was dan ook om een Fearless Award te winnen en tussen de beste bruidsfotografen van de wereld te mogen staan met mijn foto. Deze foto maakte ik als second shooter met bruidsfotograaf Rikkemien. Een gay-bruiloft met twee fantastische vrouwen, een fantastisch feest en sprookjesachtige jurken.

Bruidsreportage_Leiden_trouwreportage_Amersfoort-44

Een verhaal in 1 foto. Het is allemaal maar een bizar gebeuren zo ’s ochtends in hetzelfde huis. Normaal gesproken zie je elkaar terwijl je je klaar maakt voor de dag. Op de trouwdag blijft het vaak een verassing hoe de ander er uitziet. Dit zorgt voor een bijzondere spanning en leuke momenten. Deze foto geeft me een glimlach op mijn gezicht en  het bruidspaar weet eindelijk zelf hoe het er uit zag want ze hebben beiden niets gezien;)

Trouwreportage-kasteel-de-Hooge-Vuursche180

De jurk… Daar denk je heel goed over na voordat je die ene kiest. En wat is er nou mooier dan dat vrienden en familie hem ook mooi vinden? Deze foto vind ik heel fijn en mooi, ik denk dat Marieke niet eens door had wat er achter haar gebeurde. Dit is het leuke van fotografie. Als je het juiste moment afwacht ontstaan er bijzondere dingen. Bekijk hier de blog van Marieke en Lars.

Bruidsreportage_leiden_Rotterdam

De bruiloft van Linda en Arno fotografeerde ik in opdracht van Noorderstroom en ik ben verliefd geworden op deze foto. Toen Linda en Arno knielden op het bankje kraakte deze heel hard. Op een moment van spanning en stilte valt dit natuurlijk erg op en dit zorgde voor een grappig moment. Ik hou van foto’s waar dat gevoel weer terug komt en ik weer een giebel in mijn keel krijg.

Trouwreportage-Slot-Doddendael-Nijmegen_068

Jaaah! Iedereen is blij! :) Dit is zo fantastisch op een bruiloft! Emoties liggen meer aan de oppervlakte dan op gewone dagen en hierdoor ontstaan er uitgesproken beelden. Dit is de bruiloft van Roel en Hanne, je kan hier meer van zien op de blog.

Trouwreportage-Utrecht-Trouwfotograaf285

Dit is licht waar ik ontzettend veel van hou en dit vind ik fantastisch om zo vast te kunnen leggen. Een sereen moment met een prachtige bruid. Dit is een foto die ik zelf graag zou willen hebben van mijn bruiloft.

Trouwreportage-Paushuize-Utrecht-Joost-Hannah_171

De spanning valt vaak niet weg na de kus. Het is vaak het moment na de ringen waarna bruidsparen zich pas echt ontspannen voelen. Bij deze foto vind ik het zo bijzonder dat ze net de ring om heeft gedaan en zo blij is. Als je net-getrouwde-lover zo blij is nadat er gezegd en vastgelegd is dat jullie voor altijd bij elkaar gaan zijn, dan kan je toch niet meer wensen?

Bruidsreportage Utrecht

De ringen van Lisanne en Jeroen waren speciaal voor hun ontworpen met een persoonlijke tekst waar zij elkaar altijd ontmoeten als ze bijvoorbeeld door werk even niet bij elkaar kunnen zijn. Deze kregen natuurlijk (terecht) veel aandacht. Een foto met een standpunt van boven waardoor er veel meer mensen te zien zijn.

Bruidsreportage-Kasteel-Hooge-Vuursche-242

Emotie, emotie… ik hou van emotie en vind het ontzettend bijzonder dat er hiervan altijd veel naar boven komt op bruiloften. Blije emotie om alle gebeurtenissen van de dag en emotie omdat er soms belangrijke mensen worden gemist. Dit alles maakt de dag tot hoe hij is en wordt hopelijk nooit vergeten. Mijn foto’s helpen daar hopelijk bij:)

Trouwreportage-kasteel-de-Hooge-Vuursche287

Een laatste extra foto. Deze staat symbool voor hoe bijzonder en belangrijk ik het vind dat “mijn” bruidsparen mij vertrouwen. Dat ik overal mee naar toe mag, ze het vastleggen van hun belangrijke dag aan mij toevertrouwen. Het is nooit mijn bedoeling om mensen voor schut te zetten maar alleen om het verhaal zo mooi en uniek mogelijk vast te leggen. Marieke zal nooit meer vergeten dat ze met haar jurk omgekeerd op de wc moest gaan zitten. Wat nog mooier is dat de lol die zij samen hadden is vastgelegd.

Iedereen ontzettend bedankt voor een fantastisch 2013 met bijzondere verhalen en dagen die ik mocht vastleggen. Ik kijk terug met een glimlach en vooruit met veel zin om mijzelf en anderen meer en meer te blijven verbazen over emoties, licht en foto’s:)