unplugged

CAMERA’S!

We doen het allemaal, ook ik pak tijdens een fantastisch moment mijn telefoon om een foto te maken. (niet op jullie bruiloft hoor, dan heb ik gewoon mijn goede camera’s bij me;) Dat de foto met de telefoon niet perfect is doet er niet toe want het gaat om de herinnering. Heel logisch dat we dit doen en ook belangrijk. Veel mensen zijn tegenwoordig constant bezig met het maken van digitale herinneringen. En ik weet uit ervaring dat dat ook heel erg leuk is:)

Het wordt (misschien) een ander verhaal als er een fotograaf aanwezig is die alles vastlegt en ook bezig is om mijn uitdrukking / reactie op een gebeurtenis vast te leggen. Op jullie bruiloft ben ik de hele dag bezig om de emoties van de belangrijkste mensen om jullie heen vast te leggen. Dit is soms best lastig omdat mensen hun telefoon, camera of zelfs de ipad voor hun gezicht houden. De vraag is natuurlijk ook of jullie als bruidspaar tegen camera’s aan willen kijken of dat je liever de gezichten van vrienden en familie ziet. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van foto’s op de trouwdagen van mijn bruidsparen. Helemaal onderaan vind je een aantal tips voor als jullie liever de gezichten van jullie gasten willen zien:)

 


De bruid loopt van de trap af en haar oma, moeder en vader zien haar voor het eerst in trouwjurk. Ik ben verliefd op de prachtige uitdrukking van oma ♥


De bruid en haar vader lopen de ceremonie binnen. Deze foto maakte ik van achteren zodat hij op een volledige spread in het album kon. Allemaal blije gezichten en mooi de setting van de ceremonie. Wel jammer dat veel gezichten niet meer te zien zijn. En dan gaat het niet alleen om dat dat op de foto zo is. Als jij/jullie binnen lopen. Wil je dan de gezichten van de gasten zien of tegen allemaal camera’s aankijken?


De bruidegom ziet zijn bruid voor het eerst :)


Dit is eigenlijk een zelfde situatie als op de vorige foto. De bruid en bruidegom lopen hier naar buiten, onderweg naar de ceremonie. Ik wilde deze foto met wat meer afstand nemen zodat ook het ouderlijk huis van de bruid erop zou staan. Leuk voor later:) De gasten (vader van de bruid en buurvrouw) die foto’s maken kijken niet eerst om zich heen of er al een foto wordt gemaakt maar gaan in “mijn” beeld staan. En for the record. Jullie gasten mogen altijd in het beeld gaan staan. Ik had dat helemaal niet erg gevonden als ze daar lachend, klappend, juichend of springend hadden gestaan;)


Hier werkt ie wel voor de compositie;)

Het is ook écht niet allemaal slecht.
Er komen ook leuke foto’s uit dit hele verhaal:


Vriendinnenpaparazzi ♥


Talent in opkomst…

Nog een paar omdat ze soms ook wel grappig zijn:


binnenkomst van de bruidsmeisjes


THE IPAD!


TAART!

 


CHEERS!

Als ik me omdraai bij het maken van groepsfoto’s ben ik altijd benieuwd waarom iedereen toch de hele tijd mijn billen fotografeert :P

What to do?

Wil je niets doen, ook helemaal prima, dan hoef je niet meer verder te lezen;) Het enige wat ik wel zal doen is (heeeel aardig;)) vragen of gasten niet willen flitsen (als ik ze dat zie doen). Dat kan er namelijk voor zorgen dat mijn foto’s helemaal mislukken. Mijn camera staat vaak op een heel lichtgevoeliger stand en als mijn camera en een flits dan tegelijk afgaan kan het zijn dat er een belangrijk moment mislukt. Ze kunnen dan dus wel fotograferen maar zonder flits.

Verder:

>> Je kan erover nadenken om tijdens de (voor jullie) belangrijke momenten aan te geven dat er niet door de gasten gefotografeerd hoeft te worden. (elkaar voor het eerst zien, ouders zien, de ceremonie, taart aansnijden, toost, openingsdans) Dit kan op een hele aardige manier waardoor je zelfs de meest fanatieke vader, moeder en tante misschien nog wel om krijgt.

Hier een link naar naar Pinterest waar ik met het zoekwoord unplugged bruiloft een hoop dingen heb gevonden.

en er is nog veel meer informatie online te vinden.